Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 21:01

Червоношахтарська гімназія

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 397
Оцінювання
Чи отримали Ви роз'яснення від класовода щодо критеріїв оцінювання?
Всього відповідей: 119
Чи задовольняє Вас оцінювання навчальних досягнень Вашої дитини?
Всього відповідей: 113
Чи достатньо інформації про успішність своєї дитини Ви отримуєте з щоденника?
Всього відповідей: 117
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Лютий » 22 » Естафета пам’яті Слава визволителям Криворіжжя
14:59
Естафета пам’яті Слава визволителям Криворіжжя

Війна... Вимов це слово - і побачиш, як у наших вкритих сивиною бабусь і дідусів зразу зникає усмішка з обличчя, на чоло ляжуть глибокі зморшки, і в очах з'явиться невимовний сум. Війна… У цьому слові - біль і розпач матерів, стогін поранених, плач сиріт.

І тому з нагоди відзначення 70-річниці визволення Криворізького району від німецько-фашистських загарбників, та 70-річниці визволення Дніпропетровщини. 21 лютого в приміщенні Вільненського будинку культури відбувся урочистий захід, присвячений естафеті пам’яті «Слава визволителям Криворіжжя». Розпочався захід урочистою ходою від школи та від вулиці Шевченко, яка за свідченням дітей війни, ветеранів була ще за часів війни. Урочистою ходою присутні пройшли до братської могили, де хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам’ять загиблих воїнів визволителів. Потім для всіх присутніх у приміщенні будинку культури учнями Червоношахтарської школи було запропоновано театралізоване дійство, презентовані відео фрагменти воєнних дій минулих років, спогади про визволення села, області

На урочистостях були присутніми учні, запрошені діти війни, ветерани ВВв, воїни-афганці, військово-патріотичний клуб «Пошук», на чолі з командиром пошукової команди Мазуром Юрієм Валентиновичем,  заступник голови Криворізької районної ради Лопачова Ганна Леонідівна, яка виступила зі словами вдячності воїнам-визволителям, дітям війни, які працювали в тилу під девізом «Все для фронту – все для перемоги».

З болем у серці та побажанням довгих років життя звернувся до присутніх у залі людей сільський голова Богдашов М.М.

Затамувавши подих, всі присутні слухали спогади дитини війни Павленко Галини Петрівни.

Представник військово-патріотичного клубу «Пошук» Суворов Сергій Іванович та його онук Крюковський Олександр показали багато  експонатів, знайдених під час розкопок та зазначили, що війна закінчиться тоді, коли буде знайдений останній солдат, який загинув заради нашого майбутнього. 

Протягом заходу звучали пісні на воєнну тематику, художні читання, був забезпечений музичний та мультимедійний супровід. Учні 4 класу, які є учасниками танцювального колективу «Райдуга» при будинку культури подарували присутнім чудовий танок, який закликав до збереження миру.

Переглядів: 493 | Додав: Gorbatova-Olya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту

Контактна інформація: тел. (056)477-92-47, e-mail: schahtar_school@ukr.net
Використовуються технології uCoz